CODA informatie tonen in het scherm Financieel

In het scherm “Financieel” van het klantenportaal krijgt de ondernemer een overzicht van de financiële transacties van de bankrekeningen die in het boekhoudpakket gekoppeld zijn aan de financiële dagboeken van de onderneming. In de linkerkolom staan de gekoppelde bankrekeningen met saldo (laatst bijgewerkte cijfer), daarnaast de filtermogelijkheden en onderaan de lijst met transacties.

In de lijst met transacties, vind je drie verschillende kleurencodes:

• Rode lijn: uitgaand bedrag
  • Groene lijn: inkomend bedrag

Bovenstaande informatie komt uit de financiële dagboeken van het boekhoudpakket.  De getoonde cijfers zijn een weerspiegeling van de situatie in de boekhoudsoftware en dus afhankelijk van de frequentie waarmee de accountant de financiële dagboeken bijwerkt.

• Witte lijn: informatie uit de koppeling met CodaBox

Deze informatie is enkel beschikbaar indien de koppeling met Codabox voor je kantoor geactiveerd is. We halen de transacties tot en met gisteren op via de koppeling met Codabox. Mogelijk zijn ze dus nog niet verwerkt in het boekhoudpakket.

Status

• Nog toe te wijzen: de transactie is “binnen” in het boekhoudpakket (de info komt van daar), maar is nog op een wachtrekening geboekt
  • Verwerkt: de transactie werd geboekt in het boekhoudpakket en toegewezen aan een tegenpartij of rekening uit de boekhouding
  • Nog niet verwerkt: de transactie is nog niet verwerkt in de boekhouding

Hoe kan de ondernemer informatie van CodaBox in zijn portaal te zien krijgen?

Als boekhoudkantoor moet je daarvoor enkele stappen ondernemen:

1. Je kantoor moet CodaBox-klant zijn (zie https://www.codabox.com/nl/)
  2. De CodaBox API moet geactiveerd zijn voor ons platform. Neem hiervoor contact op met CodaBox.
  3. In “Dossierinstellingen” vink je de optie “Activeer menu Financieel” aan

4. In "Dossierconfiguratie/Financiële dagboeken" selecteer je de optie "Visualisatie Coda" voor de IBAN-rekeningen waarvoor je deze informatie wenst te tonen.

Vanaf de eerstvolgende ontvangst van CODA-bestanden zal de informatie zichtbaar zijn in "Financieel", vermoedelijk de volgende dag als er verrichtingen gebeurd zijn op (één van) de rekening(en).