Een kost toewijzen aan een voertuig

Opgelet: Dit werkt vandaag enkel met de boekhoudpakketten Adsolut en Winbooks.

Accountants hebben heel wat werk om kosten op bedrijfsvoertuigen volgens de geldende wetgeving te registreren in de boekhouding.  Het boekhoudpakket laat toe om voertuigen voor een dossier te configureren, zodat de wetgeving bij het boeken op een voertuig meteen correct wordt toegepast.

In onze applicatie kan je nu ook kosten toewijzen aan een voertuig, zodat je dit niet meer achteraf in het boekhoudpakket moet doen en je tijd wint.

Met deze functionaliteit kan je

1. Aangeven voor welke dossiers er voertuigen mogen worden toegewezen

In de dossierinstellingen kan je aanvinken dat je voertuigen wil kunnen toewijzen.

2. In het annotatiescherm een detaillijn koppelen aan een voertuig

Wanneer in het boekhoudpakket (de boeking op) een grootboekrekening aan een voertuig moet worden toegekend, zal je in onze applicatie ook verplicht een voertuig moeten selecteren uit de lijst.

3. Specifiek voor Adsolut

We houden bij de boeking geen rekening met het btw-aftrekbaarheidspercentage dat bij een wagen hoort.  Dat moet apart worden verwerkt in het boekhoudpakket.

Aangezien we rekening houden met de btw-aftrekbaarheid op grootboekniveau (zie punt 2), zou je dus een voertuig kunnen boeken op een grootboekrekening met het gepaste btw-aftrekbaarheidspercentage.