Werken in het annotatiescherm

In het annotatiescherm kan je voor elk boekingsvoorstel de herkenning en de verrijking van de factuur bekijken, aanvullen, corrigeren en valideren.

Het annotatiescherm

• Aan de linkerkant zie je een preview van de pdf
  • Aan de rechterkant zie je het annotatiescherm met relevante velden

Indien gewenst kan je de oriëntatie van de pdf wijzigen met sneltoetsen:

• Ctrl/Cmd + r : pdf in wijzerzin draaien
  • Ctrl/Cmd + shift + r : pdf in tegenwijzerzin draaien

De menubalk

In het annotatiescherm vind je bovenaan een menubalk die heel wat functies groepeert.

Basisgegevens van de factuur

In dit deel van het annotatiescherm vind je de basisgegevens van de factuur die al of niet machinaal werden herkend en die je hier kan aanpassen of aanvullen.

Detaillijnen van de factuur

Hier krijg je een overzicht van de boekingslijnen voor de factuur. Je kan hier ook extra detaillijnen toevoegen.

Meer info over het slotje

Door op het slotje te klikken, sluit of open je het. Door het te sluiten, verandert de werking van de detaillijnen:

• Automatische BTW-berekeningen worden uitgeschakeld
  • Er worden geen nieuwe detaillijnen meer voorgesteld als de som van de detaillijnen niet overeenkomt met het bedrag op de factuur. Dat kan interessant zijn voor facturen met veel detaillijnen.