Bescherm je gegevens en laat iedereen 2FA gebruiken

Je weet ondertussen wel dat je je gegevens en die van je klanten best zo goed mogelijk beschermt tegen hackers.  Daarom bieden wij tweefactor-authenticatie (2FA) of tweestapsverificatie aan. (zie FAQ: Beveilig je portaal met 2FA of twee-factor authenticatie)

Met een “Admin”-profiel kan je 2FA verplicht maken voor alle kantoormedewerkers.

1. Voor nieuwe kantoormedewerkers

Via de kantoorinstellingen, kan je ervoor zorgen dat alle nieuwe kantoormedewerkers moeten inloggen op ons platform met 2FA.

• Ga naar Kantoor > Instellingen
  • Vink het vakje “2FA standaard verplichten voor nieuwe kantoormedewerkers" aan
  • Bij “Profielen”, selecteer het gebruikersprofiel waarop je dit wil toepassen
    1. Alle profielen
    2. Administrators
    3. Medewerkers
    4. Support
  • Klik op “Opslaan”

Vanaf nu zal elke nieuwe kantoormedewerker met het geselecteerde profiel 2FA moeten gebruiken om in te loggen op ons platform.   Van zodra de nieuwe medewerker wordt aangemaakt, ontvangt hij een e-mail met de nodige instructies.

2. Voor bestaande medewerkers

Je kan ervoor kiezen om 2FA te verplichten voor alle bestaande medewerkers of voor één persoon.

Voor één medewerker

• Ga naar Kantoor > Medewerkers
  • Ga naar de medewerker in kwestie en bij “Acties”, selecteer “Medewerker bewerken”
  • Klik het vakje “2FA verplicht” aan
    • Merk op dat je 2FA ook kan deactiveren door het vinkje weg te halen
  • Klik op “Opslaan”

Voor meerdere medewerkers

• Ga naar Kantoor > Medewerkers
  • Selecteer alle medewerkers voor wie je 2FA wil verplichten
  • Klik op de knop rechts bovenaan “2FA verplichten”
  • Bevestig je keuze via de popup

Alle geselecteerde medewerkers krijgen een e-mail waarin de stappen worden uitgelegd om in te loggen met 2FA.

De kolom 2FA toont je de status van de 2FA voor alle medewerkers

• Te activeren: de kantoormedewerker heeft een e-mail gekregen om zich in te loggen op het platform met 2FA, maar heeft dat nog niet gedaan
  • Inactief: 2FA is niet geactiveerd voor deze kantoormedewerker
  • Authenticator: 2FA is actief, want de kantoormedewerker gebruikt een authenticator
  • Gereset: 2FA werd via “Acties” gereset voor deze kantoormedewerker, omdat hij op een gegeven moment geen toegang had tot de authenticator. Hij krijgt een e-mail met instructies om een authenticator te koppelen aan ons platform.  Van zodra dat gebeurd is, verandert de status naar “Authenticator”.