Alleen gevalideerde kerncijfers tonen op het dashboard

Als dossierbeheerder kan je ervoor kiezen om de berekening van de kerncijfers enkel te laten gebeuren met boekingen uit reeds verwerkte (of gevalideerde) boekperiodes. Daarmee vermijd je dat de cijfers op het dashboard wijzigen bij elke boeking of verwerking van documenten.

Wat zijn “reeds verwerkte (of gevalideerde) boekperiodes”?

Het zijn alle boekperiodes die de datum ‘Boekhouding bijgewerkt tot’ + 1 voorafgaan.

De datum "Boekhouding bijgewerkt tot" wordt aangepast bij elke manuele synchronisatie van het dossier en wordt links bovenaan in de menubalk van het klantenportaal getoond:

Enkele voorbeelden van de berekening:

1. Boekhouding bijgewerkt tot = 19/01/2018 is de boekperiode die overeenstemt met 19/01 + 1 dag = 20/01 = 201801, we berekenen daarom de kerncijfers tot en met de vorige boekperiode, met name 201712.
  2. Boekhouding bijgewerkt tot = 30/06/2018 is de boekperiode die overeenstemt met 30/06 + 1 dag = 01/07 = 201807, we berekenen daarom de kerncijfers tot en met de vorige boekperiode, met name 201806.
  3. Boekhouding bijgewerkt tot = 29/06/2018 is de boekperiode die overeenstemt met 29/06 + 1 dag = 30/06 = 201806, we berekenen daarom de kerncijfers tot en met de vorige periode = 201805 (of tot 201803 ingeval van een kwartaaldossier)

Hoe ga je te werk om een dossier op deze manier te configureren?

Ga naar Dossierinstellingen – Algemeen en selecteer "Toon de kerncijfers enkel voor de reeds verwerkte boekperiodes?":

Klik op Opslaan.

In het klantenportaal zal je twee wijzigingen zien:

• De kerncijfers van het lopende boekjaar worden beperkt volgens de hierboven beschreven berekeningsmethode en de klant-eindgebruiker wordt hierop attent gemaakt via een extra info-boodschap.
  • Bij de grafieken ‘Bedrijfsresultaat’ en ‘Bedrijfsopbrengsten en -kosten’ worden alle boekperiodes volgend op de reeds verwerkte boekperiodes aangegeven met grijs-ingekleurde balkjes.

TIP:

Wil je alle nieuwe dossiers opstarten met deze configuratie? Stel de optie dan standaard in op kantoorniveau, via Kantoor/Instellingen/Instellingen:

Opgelet: In de tabelvorm worden altijd alle periodes weergegeven; hier wordt geen onderscheid gemaakt tussen wel of niet verwerkte periodes.