Checklist bij activatie van een nieuw dossier

We raden aan dat je als kantoor een checklist opbouwt met de punten die je graag aanpast na de activatie van een nieuw dossier.  Deze lijst zal afhangen van de manier waarop je met ons platform werkt.

Wij geven alvast een eerste lijst van punten die wij aanraden om te bekijken na de activatie van een dossier:

1. Activeer een nieuw dossier door de twee stappen te doorlopen in het tabblad "Klanten"
  2. Duid eventueel aan dat het om een niet BTW-plichtig dossier gaat in de "Dossierinstellingen"
  3. Activeer optioneel het menu "Financieel" in de "Dossierinstellingen"
  4. Stel in wie de validatie van de boekingsvoorstellen op zich neemt in de "Dossierinstellingen"
  5. Kijk na of de digitale dagboeken en de rubrieken correct zijn ingesteld (rood vlagje)
  6. Blokkeer de boekperiodes die niet meer in gebruik zijn
  7. Pas het formaat aan van de documentnummers als ze afwijken van de "Kantoorinstellingen"
  8. Maak de gebruikers van de klant met het juiste profiel aan in de "Configuratie" van het dossier. Het is belangrijk om voor elk dossier minstens één klantgebruiker met het "Admin"-profiel toe te voegen.

Opgelet: nieuwe klantendossiers worden altijd eerst aangemaakt in het boekhoudpakket en nadien pas geactiveerd in ons platform.