Betalingen klaarzetten vanuit de werklijst

Dit artikel is enkel van toepassing indien de betaalmodule voor het kantoor en het betreffende dossier werd geactiveerd.

Met de dossierinstelling “Betalingen klaarzetten in de werklijst” neem je de betalingen over van de ondernemer. In de postbussen van het klantenportaal zal de ondernemer daardoor geen betaalkaart-icoon zien om betalingen te doen. (Zie ook FAQ: Waarom ziet de klant geen betaalicoontje in het klantenportaal)

• Ga naar: Dossierinstellingen – Algemeen
  • Selecteer “Betalingen klaarzetten vanuit de werklijst?”
  • Klik op “Opslaan”

In het annotatiescherm komt er een veld “Betaalmethode” bij.  Via een dropdown-lijst geef je aan op welke manier de factuur betaald werd (of niet).

1. Als de factuur nog niet betaald is, selecteer je “Factuur nog te betalen”.

Dit boekingsvoorstel gaat naar de “Betaalmand” van het klantenportaal bij het versturen naar het boekhoudpakket. De klant kan vanuit de betaalmand de betaling uitvoeren. (zie: Hoe werken met SEPA-betalingsbestanden)

Opgelet: als de goedkeuringsregels voor betalingen werden geactiveerd in het klantenportaal, komt het in de betaalmodule in het tabblad “Goed te keuren betalingen” terecht. (zie Goedkeuring voor betalingen vragen of goedkeuren)

2. Als de factuur al betaald werd, selecteer je de betaalmethode waarmee dit gebeurde.

Het boekingsvoorstel gaat naar het archief van het klantenportaal bij het versturen naar het boekhoudpakket. In het archief wordt het op “reeds betaald” gezet.