Medewerkersgroepen

Medewerkersgroepen kan je gebruiken om meerdere medewerkers tegelijk toegang te geven/te ontzeggen tot dossiers. Zo voorkom je dat je voor deze medewerkers één voor één dezelfde handeling moet uitvoeren.

Om medewerkersgroepen aan te maken/te beheren ga je naar:

• Kantoor/Instellingen, Medewerkersgroepen
  • Klik op ‘Nieuwe groep’ om een nog niet bestaande medewerkersgroep aan te maken of klik op een bestaande medewerkersgroep in de linkerkolom om ze te wijzigen.

Naam medewerkersgroep: dit is een verplicht veld. Je mag vrij een naam kiezen, maar als je meerdere medewerkersgroepen aanmaakt, geef je ze bij voorkeur verschillende namen (voorbeelden: Leuven, extern, iedereen, ...).

Medewerkers: selecteer de medewerkers die je wil toewijzen aan deze groep; een medewerker kan aan meerdere medewerkersgroepen toegewezen worden.

• Klik op “Opslaan” om de medewerkersgroep of je wijzigingen te bewaren.

Om een medewerker uit een medewerkersgroep te verwijderen of toe te voegen aan een (andere) medewerkersgroep:

• In bovenstaand scherm, verwijder de medewerker uit een groep of voeg hem/haar toe (als de medewerker toegang heeft tot een andere medewerkersgroep, zal hij/zij daar niet uit verwijderd worden)
  • Via Kantoor/Instellingen, tabblad Medewerkers
    • Selecteer de bewuste medewerker
    • Bij “Acties”, klik op het potloodje “Medewerker bewerken”
    • In het veld “Medewerkersgroepen”, verwijder de bewuste medewerkersgroep of voeg ze toe

In tegenstelling tot klantengroepen bevat een medewerkersgroep geen mailadres. Alle communicatie binnen het platform wordt gestuurd naar:

1. het mailadres van de dossierbeheerder of
  2. als er geen dossierbeheerder opgegeven is, het mailadres van de klantengroep of
  3. als er geen dossierbeheerder en geen klantengroep opgegeven is, het mailadres van het kantoor