Facturen boeken in vreemde valuta

Wanneer je facturen in vreemde valuta (anders dan euro) moet boeken, kan je dit per dossier en per dagboek instellen in de dossierconfiguratie. Je selecteert daarvoor de optie "Vreemde valuta" in de dossierconfiguratie:
  • Selecteer het gewenste dossier
  • Ga naar "Configuratie"/"Dagboeken"

• Kies "Acties"/"Bewerken" voor het dagboek dat je wil aanpassen

• Vink het vakje "Vreemde valuta" aan en klik op "Opslaan"

Zodra de dossierconfiguratie correct staat ingesteld, zal je in het annotatiescherm voor dit dossier de juiste valuta voor een factuur kunnen aanduiden aan de hand van deze dropdown list:

Nadat het document correct geannoteerd werd, kan je het boekingsvoorstel verzenden naar het boekhoudpakket. Voor alle pakketten (behalve Expert/M*) stuurt de connector het boekingsvoorstel door in de aangeduide valuta van het annotatiescherm, samen met de omgerekende waarde in euro en de wisselkoers van de dag (gebaseerd op data van de ECB https://www.ecb.europa.eu/stats/policy_and_exchange_rates/euro_reference_exchange_rates/html/index.en.html).

Opgelet: de terugkoppeling naar het klantenportaal blijft in euro verlopen!

*Voor Expert/M worden de boekingsvoorstellen door de connector steeds doorgestuurd in euro, omgerekend op basis van de wisselkoers van de dag.