Boeken met margeregeling voor Expert/M

We ondersteunen de margeregeling in Expert/M door het ter beschikking stellen van de volgende ventilatiecodes:

• Voor aankoop: ventilatiecode 111
  • Voor verkoop: ventilatiecode 24

De btw-codes instellen

Deze ventilatiecodes of btw-codes zijn standaard niet geactiveerd in ons platform.  Je kan ze activeren via de pagina’s voor het instellen van btw-codes.   Dat kan zowel op kantoorniveau als op dossierniveau.

Voor het kantoorniveau

1. Ga naar kantoorinstellingen
  2. Klik op het tabblad btw-codes
  3. Filter op “Marge” in het Naam-veld om de codes snel terug te vinden
  4. Selecteer de twee btw-codes voor aankoop en verkoop

Voor het dossierniveau

1. Kies het dossier waarin je deze btw-codes wil gebruiken
  2. Klik op “Configuratie”
  3. In “Configuratie”, selecteer “Btw-codes”
  4. Filter op “Marge” in het Naam-veld om de codes snel terug te vinden
  5. Selecteer de twee btw-codes voor aankoop en verkoop

Boeken met margeregeling

Alvorens je aankoopfacturen met margeregeling kan boeken in ons platform, moeten er een paar stappen worden doorlopen.

• Maak het inkoopregister aan in Expert/M
  • Laad dit op in ons platform – via "Dossierconfiguratie/Dagboeken" selecteer je het juiste dagboek (= het inkoopregister)

• Boek de marge van de aankoop in dat inkoopregister.  Opgelet: dat mag niet in het portaal-eigen dagboek voor aankopen (CFA) gebeuren!
  • De verkoopfacturen mogen wel rechtstreeks in het portaal-eigen CFV-dagboek geboekt worden met btw-code 24.