Hoe bepaal ik wat eindgebruikers van een dossier in het klantenportaal kunnen zien/doen?

Dossiers geactiveerd worden met 3 verschillende dossierconfiguraties. De dossierconfiguratie bepaalt wat de klant-eindgebruikers kunnen doen met de toepassing en wat ze te zien krijgen binnen het klantenportaal.

Let op: De dossierconfiguratie bepaalt de "breedte" van de toegang tot het klantenportaal voor een dossier. Daarnaast krijgt elke individuele klant-eindgebruiker een specifiek toegangsprofiel. (Zie ook FAQ - Welke toegangsprofielen zijn beschikbaar voor de klant-eindgebruikers?)

Mogelijke dossierconfiguraties

Configuratie B: Doc. Processing + Archive (Digitale Postbus)

De klant-eindgebruikers kunnen binnen deze dossierconfiguratie documenten invoeren voor verwerking en digitale archivering maar ze hebben geen zicht op de cijfers van hun onderneming. Er is binnen deze configuratie met andere woorden geen terugkoppeling van de boekhouding voorzien naar het klantenportaal.

Configuratie C: Doc. Processing + Full Feedback (De volledige oplossing)

De klant-eindgebruikers kunnen binnen deze dossierconfiguratie documenten invoeren voor verwerking en digitale archivering én krijgen via de terugkoppeling bovendien een volledig zicht op de cijfers van hun onderneming.

Deze configuratie is de standaard-configuratie bij de activatie van een nieuw dossier.

Configuratie D: Full Feedback (Terugkoppeling van de boekhouding)

De klant-eindgebruikers kunnen binnen deze dossierconfiguratie geen documenten invoeren voor verwerking noch archivering, maar ze krijgen via de terugkoppeling wel zicht op de cijfers van de onderneming.

Instellen van de juiste dossierconfiguratie

De dossierconfiguratie wordt vastgelegd bij de activatie van een nieuw dossier maar kan nadien aangepast worden via Dossierinstellingen - Algemeen - Configuratie:

Opgelet: Voor de aanpassing van de dossierconfiguratie D naar een configuratie B of C zal een synchronisatie-opdracht uitgevoerd worden met de boekhoudsoftware. Deze overgang gebeurt dus niet onmiddellijk.