UBL-artikelcodes beheren op dossierniveau

Je kan UBL-artikelcodes beheren op kantoorniveau (zie FAQ Artikelcodes linken aan grootboekrekeningen voor UBL-facturen).

Je kan echter nog verder gaan en artikelcodes personaliseren op dossierniveau.

In de dossierconfiguratie vind je het tabblad “UBL-artikelcodes” met de leveranciersgegevens en de artikelcodes.

UBL-leveranciers: alle leveranciers gekend in dit dossier

Leveranciersgegevens - knop “Bewerken”: leverancier activeren of deactiveren voor dit dossier.   Alle andere leveranciersgegevens pas je aan op kantoorniveau.

Om een artikelcode aan te passen voor dit dossier, klik op het icoon “Bewerk” in de rechterkolom.

In het popup-window wijzig je eventueel de

• omschrijving van de artikelcode
  • standaard grootboekrekening

Actief: activeer of deactiveer de artikelcode voor deze leverancier voor dit dossier.  Als deze optie is aangevinkt, wordt de UBL-mapping gebruikt voor de verrijking en zal ze voorgesteld worden bij het verwerken van een factuur van deze leverancier. Als je ze afvinkt, wordt de mapping niet gebruikt voor de verrijking.

Om verschillende artikelcodes tegelijkertijd te (de)activeren, selecteer je de artikelcodes in de lijst en gebruik je de knoppen Deactiveren/Activeren.

Je kan altijd terugkeren naar de kantoorinstellingen via de rode knop “Kantoorinstellingen”.

Als een artikelcode niet is toegekend aan een grootboekrekening of die grootboekrekening is niet gekend in dat dossier, krijg je een waarschuwing. Via “Artikelcode bewerken” kan je een grootboekrekening toewijzen.