Boeken op balansrekeningen

Je kan boeken op balansrekeningen door de gewenste balansrekening te selecteren in “Detaillijnen”/ “Rubriek” in het annotatiescherm.

Die balansrekeningen moeten echter eerst geactiveerd worden in ons platform. Dit kan je doen op dossierniveau, maar je kan ook een standaard instellen op kantoorniveau:

Balansrekening instellen op kantoorniveau

In het kantoorschema voor balansrekeningen kan je instellen welke balansrekeningen standaard gebruikt moeten worden bij nieuwe dossiers. Dit doe je aan de hand van lijnen met patronen. Het kantoorschema voor balansrekeningen kan je als volgt raadplegen:

• Ga naar Kantoor/Instellingen
  • Kies het tabblad Kantoorschema
  • Kies Balansrekeningen

Patroon

In het kantoorschema voor balansrekeningen wordt een patroon gebruikt om algemene rekeningen binnen eenzelfde groep makkelijk te activeren.

vb. kantoorschema:

patroon 24:        alle rekeningen die starten met '24'

patroon 241:     alle rekeningen die starten met '241'

patroon 2412:   alle rekeningen die starten met '2412'

patroon 2422:   alle rekeningen die starten met '2422'

rekening:

240000: valt onder patroon 24

241500: valt onder patroon 241

241250: valt onder patroon 2412

242350: valt onder patroon 24

Opmerking: een patroon voor balansrekeningen moet minstens 2 karakters bevatten.

Balansrekeningen instellen op dossierniveau

Bij een nieuw dossier worden de balansrekeningen klaargezet die beantwoorden aan een bepaald patroon (zie hierboven).

Als je andere balansrekeningen wil gebruiken voor een dossier dan voorzien in het standaard kantoorschema:

• Selecteer het dossier
  • Kies Configuratie/Andere rubrieken
  • Activeer een nieuwe balansrekening door onderaan op de link “Nieuwe rubrieken aanmaken” te klikken en de gevraagde gegevens in te vullen.

“Andere rubrieken resetten”: met deze knop zet je de instellingen van het dossier gelijk met de kantoorinstellingen.

De filters bovenaan “Gl rekening”, “Annotatie toelaten”, “Alias”, “Default BTW” code laten je toe om snel de lijst te doorzoeken.