Controle op dubbele facturen

In de werklijst en het annotatiescherm wordt een controle uitgevoerd op dubbele facturen. Als er potentiële dubbele facturen worden gevonden, geeft het systeem een waarschuwing via een uitroepteken naast de validatie-code. Deze controle werkt niet blokkerend.

De waarschuwing wordt gegeven bij boekingsvoorstellen waarvoor andere facturen worden gevonden die aan volgende voorwaarden voldoen:

• Zelfde factuurdatum + zelfde tegenpartij + zelfde factuurtotaal + over alle boekjaren heen
  • Zelfde tegenpartij + zelfde factuurnummer + zelfde (actieve) boekjaar

TIP: Wanneer je op het uitroepteken klikt, worden de (dubbele) facturen uit het dossier getoond die aan bovenstaande voorwaarden voldoen.

Opgelet: Er wordt enkel vergeleken met

• facturen uit het "Archief" die via het platform werden gedigitaliseerd en verwerkt
  • boekingsvoorstellen die zich op dit moment nog in een werklijst bevinden.

Wat als het niet om een dubbele factuur gaat?

Soms krijg je de melding dat er een gelijkaardige factuur is geregistreerd, zonder dat het gaat om een dubbele factuur.  In dat geval kan je de waarschuwing verwijderen.

• Klik op de waarschuwing
  • Een popup-scherm toont je het origineel en mogelijk dubbele documenten
  • Vergelijk de documenten en als ze niet hetzelfde zijn:

Bij twee documenten die naast elkaar worden getoond, klik op

Bij meerdere documenten, waarbij de aangeklikte factuur niet dezelfde is als de factuur getoond in het popup-scherm, klik op het icon achter de naam van de factuur.

De waarschuwing verdwijnt uit de werklijst en het annotatiescherm.