Een factuur of boekingsvoorstel verwijderen

Verwijder een boekingsvoorstel in ons platform

Als je een boekingsvoorstel wil verwijderen, start je altijd in ons platform. Op die manier vermijd je dat de nummering niet meer klopt in het boekhoudpakket. De nummering van facturen wordt immers bepaald op basis van de boekingsvoorstellen in ons platform.

• Ga naar boekingsvoorstellen
  • Klik op het vuilbakje bij “Acties” om het boekingsvoorstel te verwijderen

Eens je het boekingsvoorstel verwijderd hebt, wordt er een taak klaargezet om hetzelfde te doen in het boekhoudpakket.  Het vrijgekomen nummer zal automatisch door het volgend boekingsvoorstel ingevuld worden.

Opmerking: in Wings kan je geen boekingsvoorstellen verwijderen.   Contacteer hiervoor ons supportteam.

Het boekingsvoorstel kan niet verwijderd worden

Bij een afgesloten boekperiode lukt het verwijderen niet. Als je over het vuilbakje 'hovert', krijg je de melding:

De boekperiode van dit document is afgesloten.  Het document kan niet verwijderd worden.

Om het boekingsvoorstel toch te verwijderen,

• Open de boekperiode via Configuratie > Boekperiodes
  • In het volgende scherm bij Acties, klik op “Geblokkeerd” om de periode te heropenen

• Ga naar “Boekingsvoorstellen”
  • Verwijder het boekingsvoorstel zoals hierboven aangegeven. Vergeet niet om nadien de boekperiode opnieuw te sluiten (Configuraties > Boekperiodes > klik op X)

Opgelet: elk boekhoudpakket werkt een beetje anders als de boekperiode afgesloten is.

• Exact Online: de boekperiode moet ook altijd geopend worden in de boekhoudsoftware.
  • Expert/M, Adsolut en Sage BOB: de boekperiode moet alleen heropend in het boekhoudpakket voor boekingsvoorstellen die vallen in een periode waarvan de btw-aangifte is afgesloten.